11

Lin w śmietanie, zapiekany

Ryby
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? 250

Składniki:

  • ~ 1 świeży lin (można zastąpić sandaczem)
  • ~ 60 dkg pieczarek
  • ~ cztery duże cebule
  • ~ 30 dkg żółtego sera
  • ~ małe opakowanie śmietanki
  • ~ duże opakowanie śmietany

Jak przyrządzić?

Oczyszczonego lina pokroić w dzwonka, osolić, obtoczyć w mące. Usmażyć cebulę pokroić w talarki, osolić. Usmażyć pieczarki, pokroić w grube plastry, bądź ćwiartki, osolić. Usmażyć w naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: rybę, cebulę, pieczarki. Zalać śmietaną wymieszaną ze śmietanką -doprawione solą i pieprzem. Posypać startym na jarzynowej tarce serem, wstawić do piekarnika i zapiekać do chwili, aż ser się rozpuści.

Skomentuj

11

Komentarze (11)

  • Michał 08.07.2004
    Zapraszam na szczupaka w czosnku lub sandacza w koperku !! wiecej informacji pod nr 0 29 596 03 24
    0
    0 | 0
  • Zajac2000 21.12.2004
    mam pytanie jakie smietany? czy smietanka to jakas 32% a smietana 18%? czy o jakies inne chodzi
    0
    0 | 0
  • bobby 23.12.2004
    To samo pytanie - co to jest śmietanka?
    0
    0 | 0
  • ktos 05.02.2005
    smietanka tio smietamka:P
    0
    0 | 0
  • shazzer 17.02.2005
    chodzi o słodką śmietankę (najczęściej jest sprzedawana w kartoniku) taką jak do kawy
    0
    0 | 0
  • shazzer 17.02.2005
    o matko! co ja nawypisywałam! CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE TU ZAJRZAŁAM znaki interpunkcyjne całkowicie zmieniły ten pyszny przepis... Więcej
    0
    0 | 0
  • tofik 10.09.2005
    it's delicious!!!
    0
    0 | 0
  • Asia 21.12.2005
    Jadłam już sadacza według tego przepisu. Był bardzo dobry. Ale mam pytanie. Czy zamiast tej ryby można w ten sam sbosób zro... Więcej
    0
    0 | 0
  • MAŁA 13.04.2006
    DONRT
    0
    0 | 0
  • tejon 15.01.2008
    O kurde, ile to musi mieć kalorii. Lubię lina i konkretne dania, ale tutaj jeszcze ten ser...-dla przypomnienia średnio 45%... Więcej
    0
    0 | 0