1

Lekka młoda kapusta

Zupy
Porcje:
Koszt:
Trudność:
Czas:
Kaloryczność: 250

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty,
  • ½ pęczka koperku,
  • 10 dag masła,
  • ½ łyżeczki vegety,
  • pieprz.

Jak przyrządzić?

Kapustę rozbieramy z ciemnozielonych liści. Nie będą nam potrzebne. Jasne liście kroimy w szerokie paski. W rondlu rozgrzewamy masło na małym ogniu. Dodajemy do niego poszatkowaną kapustę i mieszamy. Od razu przykrywamy. Koperek siekamy i dodajemy do kapusty. Pilnujemy, by ogień nie był zbyt duży, bo kapusta musi puścić sok, zanim się przypali. Doprawiamy vegetą i pieprzem. Dusimy około 20 - 25 minut.

Skomentuj

Komentarze (1)

  • edith 24.10.2012, 21:09
    Ja dodaję jeszcze cienko pokrojoną cebulę,zanim wsypię kapustę,a potem na koniec zaprawiam wszystko śmietaną.PODAJĘ NAJCZĘŚ... Więcej
    0
    0 | 0