136

Karkówka zapiekana w piekarniku

Inne
Porcje: 6-8 porcji
Koszt: ? zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: ? 250

Składniki:

  • - karkówka bez kości (od 1-2 kg.-zależy jaką dużą masz teflonową brytfankę),
  • - 1 pikantny ketchup,
  • - 1 majonez,
  • - 30 dkg. żółtego sera - do starkowania na wierzch,
  • - cebula (5-6 szt.).

Jak przyrządzić?

Karkówkę pokroić w plastry (lekko ugnieść kostkami ręki by zmiękła) – posolić, popieprzyć i ułożyć w teflonowej brytfance na niewielkiej ilości oleju. Cebulę pokroić w kostkę i posypać mięso -> cebula musi być na całej powierzchni!!! Polać ketchupem, następnie majonezem (całą powierzchnię).

Potrzebne przybory:

Teflonowa brytfanka.

Jak podawać?

Podawać tylko na gorąco - z uwagi na roztopiony żółty ser! Najlepiej od razu po upieczeniu - prosto z brytfanki.

Skomentuj

Komentarze (136)

  • Asia 17.07.2003, 14:56
    Dlaczego nie podalas do jakiej temperatury nalezy nagrzac piekarnik?
    0
    0 | 0
  • sylwusia 28.07.2003, 09:58
    oczywiście do 200!!!!!
    0
    0 | 0
  • Rudzielec 26.03.2004, 12:07
    Ta karkówka jest pyszna. Robiłam ją już kilka razy i zawsze goście się zajadali. Ostatnio zrobiłam z innego mięsa(golonka z... Więcej
    0
    0 | 0
  • Karola 25.06.2004, 23:35
    Pysznie brzmi jutro zrobie na obiadzik ciekawe co na to mój chłopak
    0
    0 | 0
  • Adam 12.09.2004, 14:37
    Karkówka jest znakomita. Robiłem w naczyniu żaroodpornym, nie teflonowym i tak była znakomita. Bardzo dobry przepis, gratul... Więcej
    0
    0 | 0
  • sylwusia 21.09.2004, 20:56
    BRAVO!!! ...jeszcze bywaja faceci bardziej zdolni od babek tj. luluńka!!! Pozdrawiam wszystkich na forum i życzę Wam miłeg... Więcej
    0
    0 | 0
  • bigmrowa 29.11.2004, 10:30
    Skrzystałem z przepisu. Karkówka jest pyszna, moja lepsza połowa była wniebowzieta ;-) Piekłem w naczyniu żaroodpornym. Co ... Więcej
    0
    0 | 0
  • Kasiunia 19.01.2005, 09:12
    Ja robię karkówkę trochę inaczej. Przyprawy(według uznania) mieszam z olejem i tym ją przyprawiam. Można to zrobić dzień wc... Więcej
    1
    1 | 0
  • Jola 02.03.2005, 20:06
    Dziśiaj to rbiłam WYŚMIENITE,polecam wszystkim którzy lubią karkówke
    0
    0 | 0
  • agcin 05.03.2005, 22:24
    karkówka jest pyszna. Pożarlem wszystko co mi zonka zrobila.suuuuuuuuuuper
    0
    0 | 0