4

Karkówka z wątróbką

Dania główne
Często szukamy potraw, które można łatwo i szybko przygotować. Z pomocą przychodzą produkty Knorr. Warto po nie sięgnąć szczególnie wtedy, gdy jesteśmy zabiegani. Lepiej poświęcić mniej czasu na przyrządzenie dania niż skracać czas wspólnego jedzenia.
Porcje: 6
Koszt: 35 zł
Trudność: średni
Czas:
Kaloryczność: wysoka 1000

Składniki:

  • pół kg kwaśnych jabłek,
  • 1 cebula,
  • 700 g wątróbki drobiowej,
  • 1 opakowanie KNORR Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca z torebką do pieczenia,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1,5 kg karkówki wieprzowej.

Jak przyrządzić?

Obrane jabłka pokrój w ćwiartki i podsmaż na patelni wraz z pokrojoną w cząstki cebulą.

Pod koniec dodaj wątróbkę – całość smaż chwilę.

Dopraw łyżeczką Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca ciągle mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.

Dodaj do tak przygotowanego farszu dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.

Zrób w mięsie duże nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp Fixem.

Umieść mięso w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 60 minut.

Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnię mięsa.

Wersja do druku
Skomentuj

Komentarze (4 komentarze)

  • mimi 17.11.2009, 02:44
    robiłam karkówkę z wątróbką - nie odpowiada mi połączenie smakowe - wychodzi mdło -jak makaron z chlebem:)
    0
    0 | 0
  • Karina 28.01.2011, 13:19
    Mięsko byłoby pyszne gdyby było miękkie!!! Ja piekłam 2h i nadal można było nóż na nim połamać!!!
    0
    0 | 0
  • gość 16.11.2014, 06:29
    I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it's free? Awesmoe!
    0
    0 | 0
  • gość 17.11.2014, 20:32
    Ditto to all the comments snyiag how much you're missed and how special your genuine warmth is! A favorite thought ... Więcej
    0
    0 | 0