16

Karkówka marynowana w piwie

Na grillu
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
5 porcji 35 zł średni średnio dużo 250

Składniki:

  • 1kg.karkówki 1l.piwa sól,papryka ostra. czosnek swieży, pieprz, majeranek.

Jak przyrządzić?

Kroimy karkowke w grube plastry posypujemy przyprawami i wcieramy je zostawiamy na 24godz. w chlodnym zacienionym miejscu (lodówka ) piwo wlewamydo garnka i wkładamy karkówke i zagotowujemy wszystko po zagotowaniu wkladamy karkówke na gril i smażymy na malym ogniu ( aby byla soczysta ) !!!! SMACZNEGO!!!!

Potrzebne przybory:

Garnek , gril węgiel , karkówka , PIWO.

Jak podawać?

Na talerzu (może być koryto).

Skomentuj

16

Komentarze (16)

  • wojtek3 13.07.2003
    a fuj gotowac karkowke??? rozumiem zeby zostawic na noc w piwie ale zeby gotowac piwko??
    0
    0 | 0
  • KRN 17.09.2003
    Uwaga w 'Uwagach' jest najlepsza :-)))
    0
    0 | 0
  • smakoszka-piwoszka 31.10.2003
    a co się robi z tym piwkiem
    0
    0 | 0
  • ronin-76 05.12.2003
    co jak co ale żeby marnować tyle piwa zgroza
    0
    0 | 0
  • Gruby 25.02.2004
    Zrobiłem to, zjadliwe, ale piwko nie do użytku. A smród w kuchni jak w gorzelni.
    0
    0 | 0
  • Piotr 14.05.2004
    Marynowanie w piwie rozumiem ,ale to gotowanie przed grilowaniem?
    0
    0 | 0
  • Kajetan 21.06.2004
    Chlop nie ma pojecia co znaczy slowo marynata... Ja polecam do karkowki taka prosta rzecz: czosnek- zabek, aceto balsamico... Więcej
    0
    0 | 0
  • ewand38 01.11.2004
    Chętnie bym sprubował ale boję się troche bo mam zaszyty "Esperal"
    0
    0 | 0
  • wolek 25.05.2005
    A coto za aceto balsamico?A może tak jabolos kwasioros?
    0
    0 | 0
  • fizjo2 17.06.2005
    aceto balsamico to najzwyczajniejszy w swiecie ocet balsamiczny!!!!!!!!!! Delikatniejszy niz zwykly ocet, no i z przyprawam... Więcej
    0
    0 | 0