5

Karczek z grilla

Na grillu
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł prosty średnio dużo 250

Składniki:

  • - 1 kg karczku,
  • - olej,
  • - 2 ziołowe przyprawy do grilla,
  • - 2 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Karczek pokroić na cieniutkie plasterki, delikatnie rozbić. Natrzeć rozgniecionymi ząbkami czosnku. Przygotować zalewę:10-12 łyżek oleju wymieszać z ziołowymi przyprawami do grilla. Plastry karczku mocno obtoczyc w zalewie i pozostawić na ok. 20 min, żeby się przyprawy "przegryzły z mięsem". Po rozpaleniu grilla kłaść kawałeczki na ruszt i opiekać z dwóch stron przez ok. 20 min. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówkami (wg własnych upodobań). Przepyszny obiad dla conajmniej sześciu osób!!! Smacznego!

Skomentuj

5

Komentarze (5)

  • Władek50 30.07.2003
    Bardzo fajna karkówka, ale polecam wykonać zalewę w następujący sposób: olej od 1/2 do pełnej szklanki zaleznie od ilości m... Więcej
    0
    0 | 0
  • XXX 26.08.2004
    TEGO SIĘ NIEDA ZJEŚĆ !!!
    0
    0 | 0
  • wójJózef 09.06.2005
    co to za przepis??? jakieś tam zioła z paczki?? to może kupić kark już zamarynowany w markecie?
    0
    0 | 0
  • smakosz 20.05.2006
    ..... taaaaaak i saraz się struć ...... supermarket !!! Ja dodałbym jeszcze więcej czosnku. Wstawić dzień wcześniej do lodó... Więcej
    0
    0 | 0
  • El'Arturo 16.10.2006
    Moim zdaniem to trzeba zrobić marynatę w następujący sposób:1szt.marynaty korzennej(kamis);1szt.marynaty pikantnej(kamis);1... Więcej
    0
    0 | 0