145

Biszkopt

Ciasta i desery
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł prosty ? 250

Składniki:

  • - szklanka mąki,
  • - szklanka cukru,
  • - 4 jajka,
  • - łyżka octu,
  • - łyżeczka proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Białka ubic z cukrem "na sztywno". Żółtka wymieszacz octem i proszkiem do pieczenia, powinna sie zrobic dosc gesta piana. Wymieszac z ubitymi bialkami. Delikatnie domieszac mąke. Proporcje na tortownice 24 cm średnicy.

Potrzebne przybory:

Mikser , miska , mala miseczka, tortownica.

Skomentuj

145

Komentarze (145)

  • ELA @ 24.11.2003
    BISZKOPT się udał ,choć jak wiemy nie często się udaje tak do końca,jest to bardzo prosty i łatwy do zrobienia wypiek.JA g... Więcej
    0
    0 | 0
  • Sylwia 04.06.2004
    POTWIERDZAM>NAPRAWDĘ SIĘ UDAJE >WYPRÓBÓJCIE
    0
    0 | 0
  • Monik 05.06.2004
    to naprawdę działa !!! tz. biszkopcik robi się szybciutko i jest pyszny , i co najważniejsze udaje się !!!
    0
    0 | 0
  • Anka 13.06.2004
    A ile czasu piec ten biszkopt? :-/
    0
    0 | 0
  • robak 26.06.2004
    podaj mi swój adres to przywioze ci ten zakalec
    0
    0 | 0
  • wis 28.04.2005
    a w jakiej temperaturze?
    0
    0 | 0
  • Kasia 11.06.2005
    Rewelacyjny przepis, POLECAM
    0
    0 | 0
  • Margoś 16.06.2005
    No właśnie, biszkopt biszkoptem, ale największa trudność polega nie na "ukręceniu" swieżutkich jajeczek z cukrem,... Więcej
    0
    0 | 0
  • Gosiak 05.09.2005
    Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika, biczkopt pozostawić w zamkniętym piekarniku do ostygnięcia, wtedy ciasto nie opada.... Więcej
    0
    0 | 0
  • wąwozica 27.09.2005
    Witajcie! ..ja dopiero od kilku miesiecy umiem piec biszkopta...i chetnie Wam podam przepis oraz zdradze tajemnice biszkop... Więcej
    0
    0 | 0