17

Andruty z masą

Ciasta i desery
Porcje:
Koszt:
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: wysoka 1000

Składniki:

  • kostka Palmy, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklanka mleka w proszku, 1,5 łyżki kakao, olejek migdałowy, andruty

Jak przyrządzić?

Palmę, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklankę cukru i 1,5 łyżki kakao zagotować, ciągle mieszając, potem ostudzić, dodać olejek i szklankę mleka w proszku i wymieszać (najlepiej mikserem, to nie zrobią się grudki z mleka w proszku). Posmarować andruty i układać warstwami.

Skomentuj

Komentarze (17)

  • Tomsik 03.10.2006, 16:59
    Czmu tu nie ma napisane na ile to jest porcji??? A pozatym to nawet dobry przepis.
    0
    0 | 0
  • góralka 17.12.2006, 19:17
    u mnie olejek migdalowy nie przejdzie,za to mleko w proszku dodaję jak jest dobrze ostudzona masa,najlepiej na następny dzi... Więcej
    0
    0 | 0
  • Ania 24.02.2007, 20:10
    Witam. Dzisiaj zrobiłam andruty i są rewelacyjne. Przepis bardzo dobry. Serdecznie polecam
    0
    0 | 0
  • ani 27.11.2007, 09:10
    zrobiłam ten krem i jest beznadziejny wcale nie stygnie.pozdrawiam
    0
    0 | 0
  • tianon 01.01.2008, 11:25
    Stygnie, stygnie!! Tylko trzeba zestawić z kuchenki fujaro;)
    0
    0 | 0
  • :) 15.03.2008, 17:09
    Jest pyszny :)
    0
    0 | 0
  • gamon 31.01.2009, 17:29
    rzeczywiście, jest niezły :)
    0
    0 | 0
  • ZuZa 25.11.2009, 02:46
    a tego olejku migdalowego to ile? taka mini mini flaszeczke? pozdrawiam :)
    0
    0 | 0
  • maryla 02.01.2010, 12:52
    Witam! Andrut jest bardzo dobry polecam wszystkim.
    0
    0 | 0
  • Ilona 30.01.2010, 12:12
    Witam!ostatnio robiłąm andrut z mlekiem skondensowanym...pyszny był.....ale tu widzę ciekawy przepis:)zamierzam zrobić andr... Więcej
    0
    0 | 0